تاریخچه وب

وب سایت چیست ? مجموعه ای از فایلهای مختلف اعم از تصاویر، متون و یا فایلهای برنامه نویسی شده است که به منظوری خاص به شکلی با هم مرتبط شده اند. این فایلها روی یک کامپیوتر “میزبان” یا “سرور” قرار می گیرند و با یک نام دامنه مشترک فراخوانی می شوند.

در اوایل دهه ۱۹۸۰ در موسسه سرن (مرکز تحقیقات هسته اى اروپا)، دانشمندى به نام تیم برنرزلى گسترش اتصال درونى رایانه هاى دنیا را مطرح کرد و پیش بینى کرد که در آینده بتوان به تمام اطلاعات و فایل هاى مرتب مربوط به فیزیک دسترسى یافت.
در ۱۹۸۸ اولین برنامه کاربردى فرامتن (HyperText) منتشر شد و در مارس ۱۹۸۹ برنرزلى به همراه روبرت کایلیائو براى شروع کار پروژه اى را ایجاد کرد که از طریق شبکه رایانه اى دستیابى به فرامتن (HyperText) را فراهم مى کرد. پروژه اى به نام «تار عنکبوتى وب» که شامل شبکه اى از پیوندها بود. در واقع هدف اصلى آن، اشتراک مسائل تحقیقاتى و همکارى میان فیزیکدانان در نقاط مختلف بود.اولین سایت در سال ۱۹۹۱ طراحی شده است. تیم برنرز لی، بنیانگذار شبکه جهانی وب، با برپایی یک سایت وب در آگوست ۱۹۹۱، نام خود را به عنوان نخستین طراح وب در تاریخ نگاشت و در سال ۱۹۹۳ به عموم معرفى گردید. او در نخستین سایت وب اش، از اَبَرمتن و پیوندی برای ایمیل (پست الکترونیک) استفاده کرده بود . شبکه جهانى وب یکى از جدیدترین خدمات اطلاع رسانى در اینترنت است که نسبت به دیگر ابزارها و خدمات اینترنت به سرعت در حال رشد و گسترش است و بسیارى از صاحب نظران عقیده دارند که ظهور شبکه جهانى وب با قابلیت ارائه تصاویر گرافیکى رنگى، فیلم، صوت و متن همراه با پیوندهاى فرامتنى مهمترین دلیل رشد روزافزون استفاده از اینترنت است، به طورى که مشتاقان به کارگیرى وب به سرعت در حال افزایش اند.

.در ابتدا سایتهای وب با کُدهای «HTML>» نوشته می‌شدند. با پیشرفت وب ، زبان HTML ، پیچیده تر و انعطاف پذیرتر شد. ابزاری مانند جدول برای نمایش نمودارهای داده‌ای و چیدمان های پنهان در صفحه‌های وب قرار گرفتند. با پیدایش صفحه‌های الگوی وب یا «CSS»، از جدول دیگر برای چیدمان پنهانی در طراحی استفاده نمی شود.
به مروررر زمان و با گسترش بیشتر فن‎آوری های یکپارچه‎سازی داده‌‌ها (Database)، و همچنین پیشرفت و گسترش زبان های برنامه‎نویسی مانند CGI, PHP, ASP.NET, ASP, JSP و ColdFusion، ساختار سایت های وب را باز هم تغییر داده و آنرا پیشرفته تر کرده اند.همچنین با آمدن برنامه های گرافیکی متحرک مانند فلش (Flash)، و استفاده آنها در طراحی سایت ها، طراحی سایت و ظاهر وب بیشتر از پیش تغییر کرد و توانمندی های تازه در اختیار طراحان وب قرار گرفته شد.

نظر خود را بگذارید

-- بارگیری کد امنیتی --